Vi er alle healere i hjertet.

falling-in-love-wallpaper

Interview af Gita Gavare med Betina

om Healing

betina,cover,int
“Blondes have more fun” – sådan sang Rod Steward og når du møder Betina Ekman er du ikke et sekund i tvivl om det. 
Den smukke langhårede blondine er fuld af energi og latter og hun stråler af kærlighed og omsorg.
Hun er en af de mest generøse mennesker jeg har mødt (jeg har været heldig at møde ret mange).
Hun har været model, restauratør (og det er hun stadig), også er hun Healer, Hjerteterapeut og Clairvoyant.
Jeg er dybt taknemmelig og glad fordi det var nemlig Betina som har hjulpet mig med at heale mange af de traumer og sår jeg har båret med mig, siden jeg var i min mors mave.
Jeg tror nemlig ikke på, at det er nok at snakke med psykologen. 
Efter jeg havde set hvordan flere af mine bekendte ikke kunne komme videre og hængte i sin psykologs skørter, vidste jeg at der skulle mere til.
 Jeg skulle mere i dybden og det kom jeg med Betina!
Hun “fixede” mig også da jeg skulle holde foredrag på Ballroom & Trotters.
Jeg var grågrøn i hovedet af nervøsitet og ville helst aflyse.
Betina tog mig i hånden, og efter 2 min. var farven vendt tilbage i kinderne og jeg gik flyvende på scenen.
Betina Ekman er en klog kone og dygtig healer.
Hun er hjertelig, jordnær og autentisk – hun har ikke den der “hellige maske” på fordi hun er healer.

 

betina,cover1

 

Kære Betina -vil du kort fortælle hvad er det for noget magi du gør og hvorfor?

Hvordan vidste du at du var healer?

 Først lad mig definere min forståelse af healing.
Healing er en helt naturlig proces. Egentlig vil jeg hellere have, at vi siger rummelighed. Jeg mener, at det er en strøm af hjertelig, støttende og gavnlig energi mellem healer og modtager.
Når vi forstår det engelske ord “dis-ease” skal vi forstå, at vi er kommet ud af vores sædvanlige ease følelse. Vi skal fjerne årsagen til at modtager ikke længere føler sig at ease. Det meste handler om empati og rummelighed. Vi er alle healer i vores hjerte, men vi er ikke alle parate til at kunne rumme alt. For vi blev ikke selv rummet i alt. Så det handler om et gevaldigt indre oprydningsarbejde i os selv.
Vi skal tilbage ind i hjertet. Min store healingskrise for 10 år siden fik mig hjem og tilbage til hjertet.
betina,int
Når vi når dertil hvor uselviskheden overtager og vi bare ikke kan andet end at sende god energi og hjertelighed ud, kan vi begynde arbejdet som rumholder. Nogle af os bærer det som mission og passion, andre kan bare træde ind i et rum også sker det et eller andet. Det er vi jo alle stødt på, på et tidspunkt i vores liv. Mødet med disse mennesker. Eller vi har selv fået det af vide. Det handler om, at vi som mennesker skal holde rigtig meget af os selv. Som i virkelig elske os selv, ikke vores spejlbillede, men os selv som det menneske vi er. Sige til os selv, at det vi gør hver dag, er godt nok, at vi er et ordentligt menneske.
Om det er et åbent kontorfællesskab hvor vi er støttende og rummelige, eller om vi sidder i bestyrelsen i en stor virksomhed er underordnet, men er vi ikke uselviske og kun er tilstede for egen vinding skyld med skjulte agendaer og tager alt med hjem til natten selv, så er vi klart ikke i stand til at heale noget. Vi tror måske, at det er den måde vi healer os selv på, at skumme fløden selv først? Tværtom, sender det os i den direkte forkerte retning og vi skal nogen gange starte forfra i livets spil og endog betale nogle rigtig dumme bøder, både med pengepungen, men også med smertepungen.
Så det er der i min optik, at det hele starter.
Samtidig skal vi elske os selv så meget og turde sige stop og fra, der hvor vi bliver franarret vores selv med andres skjulte agendaer og det på bekostning af venskaber, familie og arbejdskolleger.
Hele verden omkring os er jo blot et spejl på det der skal heales indeni os.

 

Så hvad gør jeg? Jeg healer på forskellige måder. Jeg afkoder og aflurer modtagerens ego. Og når jeg har gjort det, bruger jeg hjertet og lederskabet i mig. Det er vigtigt at forstå at empatien kan komme i klemme, der hvor vi ikke har ryddet op i os selv endnu.
Også healer vi ikke en skid!
Tværtimod sidder vi med vores indføling og er lidt skakmat.
Lederskabet skal tages der hvor modtageren mærker modstand og det er her et spørgsmål om tillid mellem healer og modtager.
Har vi oparbejdet den optimale tillid til modtageren?
Jeg har siddet i situationer og ville spare min klients penge fordi jeg kunne se hvad traumet var. Jeg ville gå hurtigt frem for min klients skyld. Men er min klient ikke klar til at gå derhen, hvor det er rigtig ubehageligt, kommer jeg ingen vegne også må jeg heale min frygt for at skulle give min klient for mange sessioner.
Intet menneske kan heale et andet menneske, uden tillid fra det andet menneske. Det er min opfattelse.
Når jeg har klienter og de først har mærket en lettelse og virkeligt følt sorgen slippe, så vil de bare have mere! Og det er så fedt når en klient siger: “Betina…I dag skal vi virkelig give den gas og hen til de virkelig grimme steder!” Så ved jeg at min klient har fattet hvad det drejer sig om også popper traumerne som popcorn! Tag mig!!
Jeg mærker alt hvad der sker i min klients krop og det er beviset for mig. Min klient mærker måske først en virkelig forskel, når vedkommende kommer i en sædvanlig triggende situation, som ikke trigger mere. Det er så fedt at følge et menneskes rejse. Jeg bliver bare så glad. – Det er bare passion for mig.
Jeg ved, at det blot at tale kan heale nogle klienter, fordi når egoet forstår, at det ikke er farligt mere, at have den pågældende uhensigtsmæssige adfærd, kan det slippe også healer vi faktisk os selv!
Jeg kom i en spirituel healingskrise for 10 år siden og lå på gulvet i 12 dage alene. Jeg fastede ubevidst. jeg kunne intet spise og jeg kastede op. Jeg havde høj feber og vidste at jeg skulle igennem det selv. Jeg hallucinerede, sang og chantede.
Der skete fysiske ting med min krop. gevaldige smerter og kramper og mælk fossede ud af min bryster og jeg var ligeglad med at dø!
Det var faktisk en lise.
 Jeg kunne lægge mig til at dø. Senere erfarede jeg at nogle kan opleve samme rituallignende psykose, hvis man har drukket  Ayahuasca.
Jeg drak det bare ikke! Det kom helt af sig selv. – Jeg var kugleskør i 12 dage!

betina, coverint

 

Hvor finder du din energi og hvordan kan du være altid så glad?

Jeg tror sgu, at jeg har lidt damp!
Jeg har mega meget energi og jeg bliver løftet af at være sammen med andre mennesker!
Ligeså snart jeg møder et andet menneske bliver jeg straks i godt humør og får lyst til at have det sjovt med dem.
Det være fremmede eller dem jeg kender. Det er som om at mit hjerte taler med deres hjerte. Jeg ser altid mennesket bag facaden.
Derfor kan jeg sagtens fortælle hvor skabet skal stå. Det er lederskabet i hjertet, som styrer.
Når jeg arbejder er jeg meget fokuseret og nærværende i det jeg laver.
Det er underordnet om jeg healer eller laver blomsterdekorationer eller dækker borde op. Jeg bliver et med opgaven.
Jeg er også stolt af mig selv og alt det som jeg har opnået. Jeg forventer ikke at få ros, den gir jeg mig selv, Hvis nogle siger til mig at jeg er dygtig bliver jeg vildt glad men det er en extra bonus for mig, ikke målet i sig selv. Målet er at være glad, uanset hvad jeg laver.
Hvis jeg glemmer at passe på mig selv, mærker jeg det straks og siger fra. Siger fra med afbud til festlige lejligheder etc, for jeg spiller ikke skuespil mere. Hvis jeg skal et sted hen, hvor jeg ved, at de andre kan rumme min introverte nødvendighed, kan jeg godt tage afsted, men forventer folk en festabe, når festaben er taget på rekreation? – bliver jeg hellere hjemme. Jeg kan bare ikke spille skuespil mere. Jeg healer selv hver gang jeg healer et andet menneske. Det er hele hemmeligheden bag min energi.

betina, inte,cover,final8

 

Hvad er det vigtigste vi kan gøre for at have det godt i vor egen skind?

Være tro mod os selv og mærke efter og leve den følelse som bor i os. Blive bevidste om det der tjener os og det som ikke tjener os.
Og være et næstekærligt menneske. Tage ansvar og elske.

Hvilken råd vil du give kvinder (og mænd) for at finde kærlighed?

Find den i dig selv først! Du møder bare et spejl og to ens spejle kan ikke give det den anden søger!
De vil begge have det samme!

Hvad er det der gør en person uimodståelig?

Når de er helt vilde med sig selv!!! Ikke deres spejlbillede, men elsker sig selv dybt i sjælen – med alt hvad der findes derinde.
Også det grådige og det dovne!…Og hvad der ellers findes? Finde balancen i det.
At hvile i sig selv hedder det også! Og det gør jeg med hele pakken Betina. Hvis jeg har en lad og doven dag, så er jeg den- og så er jeg den!
Så bruger jeg de 3 LLL. Lad Lortet Ligge! Misforstå mig ikke, Jeg er først doven på mine fridage, men har jeg sat for mig at luge haven og jeg hellere vil ligge på sofaen og se ligegyldigt TV, så gør jeg det.
Slap af , spis junk food, hvis det er det du har lyst til, spis vegetarmad, hvis det er det du har lyst til, æd 10 flødeboller……..ring afbud til veninden, men lyv ikke! Sig det som det er! Jeg er træt og doven og jeg gider kun mig selv i dag! Basta!
Hvis du altid melder fra overfor de samme mennesker skylder du dem at sige hvorfor! Hvis du skal være sammen med nogle, hvor spiritus er det der binder jer sammen og du ikke gider drikke, så sig det!
Find ud af dine pligtvenskaber! Det er der ikke godt for nogen! Jeg kan godt gå dybt ind i mig selv engang i mellem og lukke verden ude. Men nærværet til mit hjerte er det vigtigste for mig. Det er dig jeg genfinder mig selv når jeg har haft for travlt og det er især godt for mine omgivelser, især mine børn. De er den vigtigste opgave for mig. At give dem al den kærlighed og nærvær og samtidig langsomt slippe dem ud i verden, godt og grundigt klædt på.
 betina, cover interview9

 

 Mennesket er så fantastisk! Verden er så fantastisk! Vi skal leve nu og her! Lige nu! 
Også har jeg et motto! Et langt motto!
Tag dig sammen, Få fingeren ud! Dit liv er lige nu! Det er dit liv! Dit ansvar din lykke!
Sig fra! sig til!
Elsk!
Og vær en støtte overalt.
Giv! – men først og fremmest gør alt dette for dig selv!
De mennesker som enten er eller gør noget for andre for at opnå noget, den skjulte agenda….er farlige mennesker!
Det vil altid ende galt for begge parter! Kan du ikke finde ud af det. Så søg hjælp!
Hellere i går end i morgen For nu kommer aldrig tilbage!
Du kan læse mere på  Betinas hjemmeside og kom og opleve nogle af de fantastiske arrangementer på den smukke sted Ballroom & Trotters

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!