Tvivler du på dig selv?

At tvivle på sig selv kan forhindre et menneske i mange ting.
Det kan lamme vores liv og holde os tilbage fra at opnå store ting. Vi lever simpelt ikke vores fulde skønne liv.
Vi “overlever” mere hver dag. Og håber på, at det nok en skønne dag, bliver bedre. Det gør det ikke, med mindre vi er aktive skabere med troen på os selv.

Når tvivlen på os selv kommer til bevidsthed, har vi en tendens til at pakke vores følelser under mærket:
Lavt selvværd.

Det betyder ikke, at vi ikke kan have stor selvtillid.
Den kan nemlig smart kompensere og skjule det lave selvværd.

Hvorfor har vi tendens til at tvivle på os selv?
At tage sig tid til at undersøge, hvorfor vi kæmper med lavt selvværd, kan hjælpe os på vejen og til at finde en løsning som kan få os tilbage til at have det godt med os selv på alle områder i livet.

Vær sikker på, at hver af disse tvivl kan løses, når de løfter deres ikke så smukke hoveder.

Jeg har mange i terapi som stort set altid ender med indsigten i, at pga. deres dårlige selvværd, den værdi de sætter på sig selv, har stor betydning for deres valg i livet. Nogle af disse mennesker har svært ved at beslutte sig, fordi de ikke kender deres eget værd.
De tilsidesætter deres behov fordi selvværdet fejler værdisygdommen: “Pyt pyt – Der går ikke noget af mig!”

Jo, der går virkelig meget af disse mennesker og pludselig sidder de fast i lavt selvværds-kviksandet og er sat skak mat.

Konsekvenserne kan være store for disse mennesker.
Og det mærkes på helbredet, økonomien og ellers gode relationer kan ende med at blive belastede.

Værdiafklaring, egenkærlighed og fokus er vigtige faktorer at arbejde med, når vi skal skabe vores gode og fantastiske liv.

Vi skal spørge os selv: “Hvad vil jeg ikke gå på kompromis med og hvad betyder mine værdier for mig? Og lever jeg selv op til mine egne bevidste værdier? Hvor kommer jeg til at bøje mig i forhold til mine værdier og hvad “koster” det, at gøre det?”

I alle mine forløb arbejder jeg målrettet med disse faktorer og tro mig, når jeg siger, at det kan være svært at fastholde sig selv i disse, men det lader sig gøre over tid.

Når vi ved hvad vi står for og lever ud fra vores oprigtige selv, vores essens, vil vores intuition sladre hver gang vi er utro mod os selv. Hvis aandre overskrider vores grænser eller prøve at manipulere os til at gøre noget vi ikke har lyst til, kan det mærkes på følelseskontoen.

Vi skal lære at tro på vores værd og vide hvad der er ret og vrang, så begynder vi at berige vores liv – Ellers belaster vi vores liv.

 

 

 

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!