Narcissister og deres evne til at være ligeglade.

Hvorfor er narcissister så hurtigt videre efter et brud?

Narcissister virker måske hurtige til at komme videre efter et brud, af flere årsager, der afspejler deres karakteristiske træk og adfærd.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle personer med narcissistiske træk vil udvise de samme adfærdsmønstre, da narcissisme findes på et spektrum. Her er nogle grunde til, at narcissister kan synes hurtige til at gå videre:

 

Mangel på Empati: Narcissister har ofte en meget begrænset evne (hvis nogen overhovedet) til at føle empati for andre. Denne mangel på empati kan gøre det nemmere for dem at distancere sig følelsesmæssigt fra relationer uden at opleve den samme grad af følelsesmæssig sorg og nød, som deres ofrer oplever.

Og husk så lige, at de heller ikke har haft de samme dybe følelser for dig som du har næret for dem. Du gik all in! Det kan de ikke…….også selvom de sagtens kan optræde som, at du var den eneste ene.

Overfladisk tilknytning: Narcissister kan danne relationer baseret på overfladiske faktorer som fysisk udseende, social status og hvad deres udvalgte partner kan give dem. Når disse faktorer ikke længere er til stede, fordi du måske har forsøgt at sætte grænser, sætte spørgsmålstegn ved adfærd og har syntes mere ked af det og frustreret, kan narcissisten hurtigt miste interessen og gå videre til næste “offer”. Narcissisten  selv er selve årsagen til, at man som partner har det sådan, men så lever du ikke længere op til den fantasikærlighedsaffære som de har brug for at føle hele tiden. Hør her: INGEN kan leve op til dette, medmindre de selv lever i en fantasiverden og lever et overfladisk liv. Og så har de selv nogle træk af narcissisme, dyssocial, medafhængighed eller Borderline måske.

 

Konstant Behov for Validering: Narcissister har et konstant behov for beundring og validering. Hvis de opfatter, at de kan modtage mere opmærksomhed eller validering fra en anden person, kan de hurtigt skifte fokus og gå videre til en ny kilde af beundring. Hvis du af uransagelige grunde forsøger at leve op til deres beundring, taber du! Det er ikke et sundt forhold og det er bestemt ikke kærlighed!

Idealiserings- og Devalueringscyklus: Narcissister engagerer sig ofte i en cyklus af idealisering og devaluering i relationer. I begyndelsen idealiserer de deres partner og sætter dem på en piedestal. Når partneren ikke lever op til de urealistiske forventninger, kan narcissisten devaluere og kaster partneren på porten (for et godt ord) – uden stor følelsesmæssig tilknytning. De vil have deres beundring og tilbedelse. Og der står altid en ny i kø for at give det til dem……de har nemlig allerede små frø sået andre steder.

Frygt for selv at blive forladt: Paradoksalt nok, selvom narcissister kan virke hurtige til at gå videre, kan de også have en dybtliggende frygt for selv at blive forladt. De ved som regel godt når de er kommet “til tælling”. Det mærker de ud fra deres partners frustration og ked af det hed. Og så lever du altså ikke længere op til deres ide om hvad du er til for.

NEMLIG at forgude dem og forsyne dem med opmærksomhed, kærlighed og omsorg. Du er deres lille sygeplejerske/plejer/redder.

For at håndtere denne frygt kan de forebyggende forlade andre, før de selv vil blive forladt. Husk at narcissister er forelsket i din måde at elske dem på, ikke fordi du er dig. Men præcis det som du kan give dem.
Det er det som de er  forelsket i. 

Er det kærlighed?

Impulsivitet: Narcissister kan være meget impulsive og tilbøjelige til at træffe beslutninger uden fuldt ud at overveje konsekvenserne. Denne impulsivitet kan føre dem til hurtigt at gå videre uden grundigt at reflektere over konsekvenserne af deres handlinger.

Hvis den ny forsyning ikke lever op til det, som de var vant til hos dig, kommer de tilbage og vil have dig tilbage for en stund – indtil der findes en som vil give dem endnu mere…….

Overfladiske følelsesmæssige bånd: Narcissister kæmper ofte med at kunne danne dybe, meningsfulde følelsesmæssig tilknytning til  andre. Deres relationer kan mangle den følelsesmæssige dybde, der normalt gør brud sværere for personer med stærke empatiske følelsesmæssige bånd. Som regel sidder offeret tilbage og har givet 100% af sig selv og bebrejder sig selv, at det alligevel ikke var nok!

Du vil tilbage til kærlighedsoverfusningsfasen, som kun var et stort spil for at lokke dig i en fælde som meget hurtigt bliver en realitet. Stort set alle klienter som jeg har haft i terapi, ytrer at de set i bagklogskabens klare lys så maskefaldet hos narcissisten meget tidligt i kærlighedsforløbet.

I bund og grund handler det ikke om narcissisterne.

De er som de er.
De gør som de gør. Og du brænder dig på dem!

Men det handler om ofrene selv. Hvorfor giver de så meget af sig selv?

Læs her om den magnet du tiltrækker med:

Og selvom de godt ved, at det er forkert – hvorfor fortsætter de med at savne deres narcissist som kun vil gøre dem ondt….igen?

Selvværd, at føle sig god nok, egenkærlighed og ansvar for eget liv, et dybt sår af at have mistet sig selv, er blandt andet noget af det som jeg arbejder med at få styr på. Og det at FATTE, at de aldrig er blevet elsket, men kun er blevet MIS-brugt. 

Læs her om tvivlen.
Hvorlænge vil man som offer finde sig i at være et foderbræt?

Ring gerne mellem 8-9 og bestil en tid for en uforpligtende
telefonsamtale 61 55 25 58
på 30 min. og hør om mit forløb.
Eller skriv en mail til mig for at aftale en tid.
Betina@betinaekman.dk

Fra Knust til K-ærligt lederskab.

 

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!