Medafhængighed er også manipulerende

Det er ikke alle flinke fyre som er gode!

Hvad er ” En rigtig god fyr” syndrom? 

“God fyr syndrom” beskriver en mand, der lever et liv, der behager alle andre end sig selv. Normalt arbejder disse fyre ikke mod at få opfyldt deres egne ønsker eller behov, hvilket fører til utilfredshed hos dem selv.
For de er jo altså ikke forskellige fra os andre. Vi har alle behov og ønsker som Homo Sapiens.

Den “pæne fyr” voksede op uden fuldt ud at udtrykke sin identitet, men handlede i stedet, som andre forventede eller ønskede. Som voksen stræber de efter at tilfredsstille andres behov før deres egne. Det betyder ikke, at de ikke har behov eller ikke foretrækker, at disse opfyldes, dog manipulerer de sig til deres behov i stedet.
Og det gør de ret snedigt. 

I betragtning af situationen er den “pæne fyr” ikke nødvendigvis særlig rar overhovedet.
Han er i sidste ende “uægte.”

Hvad er så ” En rigtig god fyr” syndrom?  ofte omtalt som “pleaser-kompleks” eller “Nice Guy”-adfærd.

Det er en række adfærdsmønstre og holdninger, som typisk vises af nogle mænd i dating og forhold. 

Ifølge betydningen af “Flinker fyr” syndrom præsenterer disse individer sig ofte som ekstremt venlige, hensynsfulde og selvopofrende med den tro, at ved at være overdrevent flinke vil de tiltrække romantiske partnere.

Personen tror, at disse kvaliteter vil erhverve dem til at føle sig fyldt op og med en endelig følelse af  tilfredshed, kærlighed – og endelig slippe frygten for at blive forladt.

Dog gemmer der sig ofte under denne facade af venlighed et mønster af problematisk adfærd, såsom passiv-aggressivitet, manipulation og krav som de snedigt tilsniger sig. Alt sammen pakket meget pænt ind.

Mangler du plads?
Så er du måske kommet til at lade dine grænser overskride?

Rettigheden til pladsen til dig selv.

Især i disse mobiltider får vi fuldstændig overtrådt vores grænser. Eller vi overtræder selv andres grænser?

Nogle mennesker er tilgængelige 24/7. Og forventer, at vi er det samme.

Nogle mennesker spammer os med hjerter og emojis og korte snaps af en tur i Netto.

Dette blogindlæg handler ikke om mobiltelefoner.

Det handler om mennesker som grænseløst tager mere og mere af din plads. For langsomt at overtage din plads hvorefter du til sidst ingen plads har.

Men det starter bare så sødt!

Den flinke fyr-syndrom får en fyr til at handle på specifikke måder, der påvirker hans adfærd over for andre, reaktioner på situationer og forventninger til livet.

For eksempel kan denne John, et klassisk eksempel på en “flink fyr,” gå til yderligheder for at behage andre, især kvinder, som han er romantisk interesseret i.

Han kan villigt hjælpe dem med deres problemer, overøse dem med komplimenter og være overdrevent imødekommende, alt i håb om, at de ville lægge mærke til hans venlighed og gengælde hans hengivenhed.

Imidlertid vil John’s passive-aggressive tendenser dukke op, når hans gestus går ubemærket hen.

Han vil beklage sig over at blive overset og føle sig berettiget til romantisk opmærksomhed. Det kan være i form af klæbende krav om at sidde tæt sammen, sex eller være på sms 24/7.
Han kan fylde din telefon med MANGE emojis!

Den reaktive adfærd vil afsløre hans underliggende usikkerhed og en skæv følelse af berettigelse, der i sidste ende vil sabotere hans chancer for ægte og tryg  tilknytning og derved vil han afsløre og udvise de klassiske træk ved den flinke fyr-syndrom.

Årsager til den flinke fyr-syndrom  relaterer sig til mænds opvækst, hvor de deler fælles træk ved ikke at være særligt tæt og trygt forbundet med deres fædre, der måske har været fysisk og følelsesmæssigt utilgængelige.

Men udover dette er der visse andre grunde, der kan forklare den underliggende basis for den flinke fyr-syndrom:

  1. Lavt selvværd 

Personer med lavt selvværd kan tvivle på deres værdighed for kærlighed og validering, så de bliver overdrevent flinke for at opnå godkendelse. De søger ekstern validering som en måde at imødegå deres interne følelser af utilstrækkelighed. 

  1. Fejlagtige overbevisninger om tiltrækning og en rygrad som en overkogt spaghetti.

Nogle mænd tror, at ved at være overdrevet flinke og imødekommende vil de øge deres appel til potentielle partnere. De tror på, at ofre deres egne behov vil gøre dem mere tiltalende, selvom denne tilgang ofte fører til uautentiske forhold. Og de bliver forladt til sidst, for deres kæreste føler sig kvalt og mangler initiativ! De lover og lover, men det er svært når spaghettien er overkogt at være vedholdende.
Man får jo lyst til at råbe: Kom nu ind i kampen!

  1. Mangel på selvbevidsthed og en skjult indre bitterhed som han til hver en tid vil benægte.

Frygt for afvisning eller konflikt kan føre til en nølende tilgang til at udtrykke sine sande ønsker og grænser åbent. I stedet kan individer ty til passiv-aggressiv adfærd, i håb om at andre vil forstå deres behov uden direkte kommunikation. (Altså du skal kunne tankelæsning!) Og når noget kommer ud mellem sidebenene og du konfronterer mr. Nice med det. “Var det jo bare fro sjov!”

  1. Social konditionering

Samfundsnormer fremmer ofte ideen om, at kvinder er tiltrukket af venlige og hensynsfulde mænd, hvilket får nogle individer til at adoptere disse træk for at passe ind eller overholde disse forventninger, selvom det ikke stemmer overens med deres sande jeg. De har faktisk mange skyggesider. Og den pæne flinke revisor ses også i Istedgade, i den sene nattetime. Eller googler porno når kæresten sover. De gør det bare så snedigt – så det aldrig bliver opdaget.

  1. Negative oplevelser

Tidligere afvisning eller hjertesorg kan avle bitterhed og forbitrelse. Som reaktion herpå kan nogle individer antage en “flink fyr” facade som en forsvarsmekanisme for at beskytte sig selv mod fremtidig følelsesmæssig smerte, selvom det kan hæmme ægte, sunde forhold. Du vil føle at du aldrig kommer helt tæt ind på livet af dem. Alt fiser hen over hovedet på dem og de udtrykker “alt er godt!- det er så fint” Selvom de er ved at gå til i frygt over at blive forladt.

De bliver mere og mere patetiske når du er sammen med dem, men udadtil og overfor andre, vil de ligne en som har total tjek på det hele. Og de er indbegrebet af rarhed, hjælpsomhed og heltedåd. Så det er svært at gennemskue dette menneske som lever et uautentisk liv uden særlig form for aktivitet. De har  hele tiden brug for at ofre sig selv for at blive elsket. Og de lever i en form for besættelse af dig for at gøre dig afhængig af dem. Og det lykkes for mange. 

Du kan ikke gøre noget for at hjælpe dette menneske  – og redde dem, skal du slet ikke. De sætter sig selv i disse situationer og dig hvis du ikke passer på.

Her er nogle tegn på at du er sammen med en Flinker fyr.

Verdens bedste sælger! (Af sig selv)
Glemmer aldrig at fortælle andre om sin egen venlighed

Han insisterer altid på at fortælle andre om sin venlighed og velvilje. Hans selvpræsentation fokuserer konstant på, at han er villig til at hjælpe enhver, selv fremmede.

Sunde og harmoniske individer behøver ikke at bryste sig af deres venlighed; de udstråler det naturligt og gør det ubemærket.
Men denne “gode fyr” foretrækker at smide mange indspark om sig selv.

Gør afvisning til et moralsk dilemma.

Alle bliver afvist fra tid til anden, og det er aldrig rart. Men den venlige fyr ser det som et særligt moralsk problem. Han anser dem, der afviser ham, som uetiske og mener, at hans egen venlighed gør ham overlegen. Hvis nogen glemmer ham eller afviser ham, vil han ghoste dem, for så kan de lære det! (En lille hævner stikker hovedet frem!)

Mangler empati og sympati.

Dette kan virke overraskende. Hvorfor skulle en venlig person have svært ved empati eller sympati? Husk, det er en facade, han bruger til manipulation. Det er vigtigt at huske, hvordan man skelner mellem det at udtrykke empati og fortolkningen af empati.

Forventer sex fra kvinder, fordi han er rar.

Da han tror, at han er bedre end de “slemme drenge,” antager han, at kvinder automatisk vil have sex med ham. Han udviser nærmest en følelse af berettigelse. Ifølge ham vil kvinder være villige, så længe han behandler dem godt.

Manipulerende adfærd.

Hvis det ikke er klart endnu, så er alle de ting, jeg hidtil har nævnt, manipulative.  Han ser sig selv som en slags superhelt, som alle piger burde tilbede, når han enten har hjulpet med at flytte, lytte, hjælpe og har vist sig som dagens mand i skysovs.

Markedsfører sig selv som yderst betænksom.

Han kan antage rollen som den forstående og rummelige person med brede skuldre, der ønsker dig det bedste ude i fremtiden. Trods det, at du har valgt at forlade ham. Så ”stor” er han…..

Andre folk tror om den ”rigtig gode fyr” at han er så NICE!
Men prøv at bo med ham.
Han kan være noget af den mest inaktive sofaligger som øver sig på at tage sig sammen ….en dag…laaangt ude i fremtiden.

Han kan intet uden dig. Og du kan sagtens ALT uden ham! Selvom han ihærdigt prøvede at fange dig ind på sofaen.

The nice guy skal redde sig selv!

It is not your job!

 

Og husk som altid, at Flinkeline lever i bedste velgående.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!