Har du udnævnt dig selv til “The lonely Rider”?

Måske har du et undvigende tilknytningsmønster til andre og har som et ubevidst forsvar, udnævnt dig selv til introvert, særlig sensitiv eneboer!

Jeg har mange eksempler på det introverte menneske, som er kommet til at isolere sig selv en anelse for meget, fordi de har holdt introvert-kortet oppe, ikke mindst overfor sig selv. De har rent faktisk , skal vi kalde det:” lidt” under deres undvigende nærværskontakt. De har fået et forkert billede af sig selv. En måde at forstå sig selv på er på en måde blevet twistet, det for at forsvare sig overfor omverden, at de ikke evner at knytte dybere kontakt til andre mennesker. Det vil altid være på et overfladisk plan, selvom de dybest set ønsker en tættere kontakt til andre. At turde åbne sig op overfor andre og vise sårbarhed er farligt for disse mennesker. Så er det meget belejligt at kalde sig selv for introvert.

Jeg tog selv rejsen for 15 år siden og efter min store opvågningskrise, gik jeg fra Lonely Cowboy Survivor til tilstedeværende, sjov og hjertelig med-skaberinde.
Nu er jeg som en tiltrækningsmagnet af medskabende mennesker, som vil have det sjovt sammen.

Igen handler alt om balance og jeg har i dag en fin balance mellem introvert og ekstrovert siderne i mig.
Når jeg er ude at møde andre mennesker, knytter jeg mig med mit nærvær og min glæde over at give og deler ud af det.
Jeg har dog altid kunne dele ud af mig selv, men dengang, nok lidt for meget for at få venskaber.

Jeg har kendt til ven- og bekendtskaber, som har udvist denne adfærd overfor mig og det har gjort lidt ondt at ville andre på et dybere plan, at de ikke evnede det dybere nærvær.
Men husk, at det ikke har noget at gøre med dig.

Dog kan vi vende det hele på hovedet engang og spørge os selv, hvad vi selv kan lære fra disse mennesker?

Jeg lærte om mig selv, at andres manglende evne til dybere kontakt, intet havde med mig at gøre, som menneske.
Når de gav mig en kold skulder, sikkert meget ubevidst, og deres selvoptagethed tog over, dette kalder de selv for at være meget reflekterende og analyserende. En tendens til paranoid selvransagelse i en negativ retning. Det handler meget om personen selv og forholdet til omverdenen. Hvad synes de andre? De andre tænker garanteret, at jeg er……bla bla. bla.
De andre gider mig ikke. Jeg er ikke interessant nok. Hvad har jeg at byde ind med?

Mange af disse mennesker har virkelig skadelige skrammer eller traumer fra barndommen.

Jeg tillod  alle mine følelser og sagde til mig selv, at vennerne gik glip af nogle elskelige, dybe, nærværende og sjove timer med mig.

Det hjalp rent faktisk meget at give mig selv det cadeau.
Og jeg kunne dælmer skrive under på det.

Måske har du følelsen af ikke at være inviteret med ind i fællesskabet, og dét, at skulle committe dig, kan føles som meget overvældende. Du er eremitten, som trives bedst alene, går dine egne veje, og du er et privat menneske.
Sådan kalder man sig nemlig.

Helt misforstået har du hældt introverten nedover dig. – Og færdes godt der alene.

Det er ikke sundt at være så alene. Vi mennesker har brug for at kunne knytte os med nærvær til andre mennesker.
Du kan føle dig som en fremmed, forkert i forhold til andre. Måske har du mange bekendtskaber derude,  men det er på et overfladisk plan. Du støder på problemerne, når andre rent faktisk forlanger noget af dig, som ven. Måske kommer du hele tiden med undskyldninger for at undgå den dybere kontakt. Eller når du møder en ny partner og skal indgå i et kærlighedsforhold og vise dig selv på et dybere plan, kan det blive for meget og du afbryder kontakten.

Kom fra hovedet og ned i kroppen. Mærk dig selv.
Du er måske meget oppe i dit hoved og gennemanalyserer alting forfra og bagfra. Du er et meget refleksivt menneske. Ting skal give mening og du helmer ikke før end, at du har fundet svaret fra fornuften. Du har svært ved at mærke kroppen og vil hellere bruge hovedet og kan have meget svært ved at mærke, føle dig selv og dine følelser. Måske får du tit hovedpine eller sågar migræne. Kan have tendens til at være meget selvoptaget, forstået på den måde, at du hele tiden fokuserer på hvad andre tænker om dig. Du kan ikke naturligt falde ind i et fællesskab og trækker dig som regel.

Dette er vigtigt at forstå.

 • Søg hjælp! Find en terapeut som evt. selv har taget rejsen. Bøger og uddannelser er vigtige, men selv at have gået vejen gør en terapeut kompetent som hjælper. https://betinaekman.dk/menneskets-kaerlighed-til-sig-selv-er-min-stoerste-glaede/
 • Forstå at verden ikke er farlig og andre rent faktisk godt vil dig, men forstå, at du godt kan få nogle skrammer.
  Ikke alle mennesker har rent mel i posen. Der blev du så bare en erfaring rigere af de knap så reelle mennesker.
  Forstå, at du også vil møde mennesker, som virkelig holder af dig og som vil DIG!
 • Alle mennesker hører til, men ikke alle har oplevet at lære det fra deres omsorgspersoner.
  Lær det igennem at turde tage fat på udfordringerne.
 • Vær nærværende i dig selv. Lær dig selv at kende.
 • Du har ønsker og behov i forhold til andre mennesker. Ingen er på den måde raske lonely cowboys.
 • Kom fra fornuften og hovedet ned i kroppen og tillad dig selv at mærke alle dine følelser, selvom dine følelser synes farlige at mærke.
 • Lær at modtage hjælp! Du skal ikke alting selv. Og det er hyggeligt at gøre ting sammen og hjælpe hinanden.
 • Jeg har nok i mig selv skal STOPPE!!!!
 • Du har hele tiden meget rationelle svar fra hovedet. Blot en måde at undgå at møde dig selv og dine følelser. Du kan komme til at undertrykke dit ønske om kontakt. Du kan overbevise dig selv om, at du har det bedst alene – at du ikke har brug for andre.
 • Du udfordrer måske nok dig selv ved at melde dig til ting og opsøger mennesker, men på dagen, melder du fra.
 • Det kan føles som om, at du forsvinder og mister kontakten til alt. Måske får du at vide, at du tit virker lidt distræt eller diffus. Du kan tit ikke huske at have været med til dit eget arrangement. Eller du leder efter den telefon, som du taler i.
  Du har morgener hvor det føles som, at din kaffe burde drikke en kop kaffe først. Og hvor er nøglerne?

Jeg har selv lært at navigere i alt dette.

Men der var engang hvor jeg tit slog mig selv oven i hovedet for at være så distræt.

Nu kender jeg mine indre og ydre lus på gangene.

God dag og husk nu

Du hører til! Og du er så velkommen! Du skal bare lære at tro på det.

Jeg kan hjælpe dig igennem og helt hjem til dig selv. https://betinaekman.dk/om-mig/

Kærligst Betina

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!