Har du sluppet fortiden?

 

Vi mennesker lever i bund og grund ud fra oplevelser som har præget os dybt i fortiden, enten positivt eller negativt. Fortiden er data, det som vi har oplevet. Lidt ligesom en harddisk. Den er også programmeret til noget. De dygtige It- nørder har bare fundet ud af at opdatere den for at være tilstede i nuet. Vi render altså ubevidste rundt i fortiden med vores bekymrede tanker, og det er den gamle og fyldte harddisk som styrer vores liv.

Og det siger sig selv, at alt afhængig af de data, som er lagt ind, at vi så reagerer ud fra disse.
Det er ikke altid lige rationelt. Og derfor får vi nogle irrationelle måder at reagere på.
Vi kan se, at vi reagerer følelsesmæssigt på fortiden, altså både positivt – og negativt.

At slippe fortiden, og dens overfrakker giver frihed til at lære sig selv at kende. Vi mennesker påtager os nemlig forskellige identiteter, alt afhængig af det, som vi blev udsat for?

De fleste af os kan være indfanget i følelserne og den fysiske skade, som kan være sket omkring de hændelser, som vi blev udsat for. Sjælen eller essensen af os har forlængst forladt vores fysiske krop og  et ængsteligt lille barn styrer nu vores voksne liv.

Her er et par eksempler på de ting fra fortiden, som har gjort, at vi har taget den ene overfrakke på efter den anden, selvfølgelig for at beskytte os selv.

  • Utroskab
  • Traumer
  • Ulykker
  • Operationer
  • En voldelig ægtefælde
  • Økonomisk ruin
  • Ulykkelig kærlighed
  • Omsorgssvigt i barndommen
  • Magtanvendende og kontrollerende forældre
  • Jalousi og dramaer

At være i stand til at slippe fortiden for at genfinde sig selv og ikke længere leve som et offer af fortiden, kræver dog sin mand/kvinde. Der findes mennesker, som ikke magter at slippe ud af disse følelsesmæssige fængsler. Og de forlænger så blot pinslerne.

Fortidens hændelser skal erstattes og derved skaffes der rum og plads indeni mennesket til at lære sig selv bedre at kende. Det tomrum man først møder, kan for nogle mennesker være så skræmmende og fordi, at fortiden er sådan en gammel kending,  kan det give en, en følelse af at være i live og mærke sig selv. Så smertekroppen bliver den, der fortæller dig om du er i live.

Så vi genkalder fortidens frygt og bruger dermed vores ego til at få trygheden tilbage.

Og igen er vi så langt væk fra vores egen Guddommelighed. Vores rene essens.

Hvis du udfordrer fortiden og vælger at få hjælp til at løfte låget af, så vælter fortiden måske ud som en tsunami og det kan være derfor du ubevidst har trukket pinen ud så længe?

Nogle mennesker kan virke tydeligt uberørte over ting, men de har blot lært sig selv at fortrænge smerten ved fortiden. Spøgelserne følger dog med på sidelinjen og de er konstant medvirkende til de forkerte valg, som de af den grund tager.
Der skal værktøjer til for at erstatte de skadelige data. Nogle data har så farlige vira med sig og som kan gøre os meget syge, dødeligt syge!

Der skal mod til at kigge på dem, tid og tålmodighed og for nogle masser af Kleenex.

Og hvad så! – Du forløses fra fortidens frygt og bekymringsfængsel.

Fortiden har gjort skade på os og skabt os en identitet – som slet ikke er, den vi virkelig er!

Samtidig når vi graver dybt, finder vi alle de hengemte gaver, som dukker op og disse styrker vil være med til at forme vores eminente fremtid.

Essensforløbet er en fantastisk rejse som ikke altid er nem, men den finder altid hjem til den du er!

Dit eget forløb med dig selv og det ansvar som ligger lige til højre foden – kan være en hård nyser, men ikke mere sand end den, som alle filosofferne har skrevet om igennem tiden.
It is all up to you – Its your LIFE! – Your Beautiful life! – And its waiting for you!

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!