Har du “set” din Gaslighter?

Danser du efter ” narcissistens pibe?

Når jeg får et offer af narcissistisk misbrug ind i klinikken, glæder jeg mig til at hjælpe min klient tilbage til sig selv.

Og jeg glædes endnu mere over når klienten kommer tilbage og siger: Nu forstår jeg hvad der foregår og nu vil jeg lære alt om, at ”outsmarte” min tidligere partner.
Ikke for at få hævn , men for at få FRED!

Jeg starter altid med at forklare fænomenet: ”Gaslighting” som er et udtryk der beskriver en slags metode til at manipulere med dig. At så tvivl i dig.

”Gaslighting” er et mønster af manipulation og taktik, der bruges af misbrugere, narcissister, diktatorer og kultledere for at få kontrol over en person eller et folk. Målet er at få offeret eller ofrene til at sætte spørgsmålstegn ved deres egen virkelighed og blive afhængige af Gaslighteren.

Formålet med metoden er ;at så tvivl i dig i forhold til din egen dømmekraft, din mavefornemmelse, intuition og ikke mindst din virkelighedsfornemmelse.

Gaslighting foregår subtilt og næsten uden du lægger mærke til det.

På sigt kan dette betyde at “gaslighterens” opdigtede virkelighed bliver din.

Alle kan udsættes for Gaslighting, det sker næsten så langsomt, at du ikke opdager det.
Dette er en helt bevidst strategi.

Formålet med “Gaslighting” er ene og alene at opnå magt.

“Gaslighteren” gør brug af forskellige måder til at gøre dette.
De er faktisk ret dygtige til det. Og du opdager det ikke.

De lyver og benægter!

“Gaslighteren” lyver og benægter og du kan overhovedet ikke se det på dem.

Formålet med dette: at du fremover bliver i tvivl om hvad du kan tro på og ikke tro på. De går efter at skabe forvirring og usikkerhed i dig.

De kan også benægte, at de nogensinde har sagt det som samtalen går ud på, selvom du ved, at du har hørt det de sagde. På den måde begynder du at tvivle på din egen virkelighed og risikoen er, at du begynder at acceptere deres virkelighed mere og mere. Du mister dig selv.

Du giver op og giver efter, for uanset hvordan du vender og drejer den, får de ret. Det er nemlig også et mål, at slide dig op og stille og roligt udmatte dig.

Jeg har klienter som skriver ned hvad deres “Gaslighter/narcissist” siger med dato og klokkeslæt.

Ikke for at overbevise narcissisten om det, men for at vide sig selv ”rask” i sin egen oplevelse af det som er blevet sagt og sket.

 

“Gaslighteren” har afluret din sårbarhed.

 De forsøger at ramme dig der hvor du er allermest sårbar.
Især hvis der er børn , så skyr de ingen midler og vil bruge dem mod dig.

Det gør de blandt andet ved at forsøge at skabe distance mellem dig og dine børn.

De forsøger at lægge en kile imellem jer.

De kan finde på at miskreditere dig overfor dine egne børn.

Har I husdyr, kan gaslighteren faktisk blive jaloux på din hund!
“Du bruger mere tid på hunden end mig.!”

 

At være nedgørende overfor dig er et andet angreb.
Latterliggørelse, udskamme dig, være spydig og sarkastisk og ikke mindst være truende. Husk at truende adfærd også kan foregå virkelig subtilt. Det behøver ikke altid være med højt hævet stemmeleje eller knyttede næver.

“Gaslighteren”vil holde dig nede og overtage magten ved at kritisere dig, nedgøre dig og ydmyge dig. De vil overbevise dig om at du ingen værdi har.
At du ville være et dejligt menneske hvis bare du ikke lige havde alle de negative sider! Du har garanteret ændret dig siden I mødtes!

Du vil føle dig ængstelig eller anspændt og ilde til mode når I skal være sammen, eller når han/hun kommer hjem fra arbejde.

Det gøres diskret og langsomt over tid. Du vil nærmest ikke lægge mærke til, at det sker. Nogle gange kan de pludselig give udtryk for positive tilkendegivelse. Denne strategi er helt beregnende og kun for at skabe forvirring. Få dig til at tvivle på dig selv.

“Han er jo også meget sød – Det er nok også bare mig, som er for nærtagende.? !”
De bruger forvirring til at styrke deres magt. Jo mere du tvivler på dig selv, jo mere usikker vil du blive på om du kan klare dig selv. Og være bange for ikke at kunne klare dig alene. Du har pludselig brug for din Gaslighter!

Læs mere her om manipulerende adfærd

Isolation:

Isolering af dig er en anden måde at manipulere med dig. Det gør de både ved at lyve om hvad andre siger om dig og ikke mindst lyve til andre om dig. De kan også finde på at tale grimt om din familie eller dine venner. Så du pludselig anskuer dem mere fjendtligt. din familie eller dine venner kan mærke det og pludselig ser du ikke dem så meget mere.

Jeg hjælper med at rydde op i de ødelagte relationer.
Det er så dejligt at se familier samles igen.

“Gaslighteren” forsøger, at skabe et billede af dig som værende utroværdig og ustabil. Dette er deres ultimative teknik, vil du forsøge at række ud, vil andre ikke tro på dig. ”Du er garanteret psykisk syg.”

Isolation vil give dem mere kontrol over dig.

Kan du genkende ovenstående?
Måske bliver du udsat for Gaslighting.
Så er du muligvis udsat for psykisk vold. Psykisk vold er ulovligt og kan give op til 2 års fængsel. Psykisk vold har mange svære psykologiske følger. Depression, angst, lavt selvværd og PTSD. Sociale følger kan være ensomhed, svært ved at bevare et arbejde og mange andre udfordringer. Et meget negativt syn på fremtiden.

Vil du hjælpes til at få et positivt syn på din fremtid?
Ring for at få en uforpligtende samtale om hvad jeg kan hjælpe dig med.

Læs også her om mit forløb for offer af narcissist:
En vidunderlig rejse hjem til dig selv.

61 55 25 58 mellem 8-9 i hverdage.
Samtale er ikke for at høre om hvordan du kan få din narcissist tilbage eller om vedkommende er narcissist.
Den skal baseres på hvad du har brug for, for netop at komme videre i dit liv.

– NYT LIV Uden din Gaslighter!

 

 

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!