Fertilitet – ikke altid en selvfølge?

Er du mon frugtbar….nok?

Lader Storken vente på sig?
– Eller har du opgivet håbet om at få børn?

Det tog mig 8 år.

I otte år gik jeg og ventede på storken.

Først seks spontane aborter. Så startede fertilitets-….udfordringerne.
Tre inseminations forsøg og til sidst fire reagensglas forsøg. Hormoner i otte år.
Jeg lignede ikke en mynde!

Fra jeg blev klar over, at jeg ville have børn som var lige omkring de 30, skulle der gå otte år før mine tvillingepiger ankom.

 

Det er en rigtig hård og ikke mindst svær situation, ikke at kunne blive gravid. At være i det forløb klædte mig på til min moderrolle.
For det var jeg bare ikke klar til ellers.
Det forstod jeg pludselig da nætterne ikke bestod af søvn og dagene ikke altid bestod af fryd og gammen.
(der var selvfølgelig flest vidunderlige dage), men når “The going gets tough…its tough!”
Dine egne behov nogle af dagene er ikke eksisterende…..
Du findes ikke! (Det kan selvfølgelig have noget at gøre med, at jeg var ved at bygge en ny restaurant!)

Lægerne forstod ikke ……hvorfor jeg ikke blev gravid!
Det hele så fint ud. Ud fra en lægelig forklaring. – Og efter, at lægerne havde udredt mig – og med grønt lys i øvrigt, fandtes der ikke en logisk forklaring på, hvorfor jeg bare ikke blev gravid?

Jeg blev meget nørdet med mig selv og lige pludselig forstod jeg hvorfor det tog otte år – otte år efter!

Kan negative overbevisninger være årsag til manglende frugtbarhed?

Jeg mærkede dybt i mig en moderlighed som virkelig gerne ville holde et barn i mine arme. Jeg havde så svært ved at forestille mig, ”Betina” ikke få børn. Mit omsorgsgen er meget stort og har altid været det.
Kunne det være ubevidste negative overbevisninger eller tanker som stoppede mig i min fertilitetsproces?

Overbevisninger er meget stærke og styrende for vores liv. De er lidt som et isbjerg. Du er kun bevidst om de ti %, der stikker op over vandoverfladen. Halvfems % gemmer sig under vandet, og er skjult for dig. Du aner ikke, at de findes!

Jeg havde et hav af de vildeste og ikke mindst negative (i forhold til fertilitet) overbevisninger.

Frugtbarhed – evnen til at kunne blive gravid.

Som kvinde er du født med dine æg, cirka 400.000 umodne æg, smukt opbevaret i dine æggestokke. Der ligger de stadig – og siden din pubertet har du modnet og løsnet æg. Måned efter måned. 

Frugtbarhed, din evne til at kunne skabe liv, og give liv videre til et barn er en naturlig kraft på lige fod med alt andet i kroppen. En ”gave” du er beriget med.
DU og alle andre kvinder har fået for at kunne fortsætte evolutionen.
En iboende kraft der er store forhåbninger til, og med rette. For hvorfor ikke – når nu det er en af de helt store grunde til, at vi er her i verden?

Det er bare IKKE altid, at DU er frugtbar.
Med kemi, hormonforstyrrende stoffer, binyretræthed, æg uden kraft, sygdomme, følelser, tanker, overbevisninger, forventninger, flokkens mening, stress og spændinger, – så kan storken vente på sig.

Sådan er det for nogle kvinder.

Det betyder, at du har potentialet eller evnen til at være frugtbar. 
For ligesom jordens muld er afhængig af om der er næring, sundhed og de rette faktorer tilstede, som skaber vækst og liv – Jordens frugtbarhed.

På samme måde er din frugtbarhed afhængig af hvordan du har det, om du er sund, har adgang til næring, er fri af symptomer og sygdomme.
Hvordan du har levet dit liv indtil nu, for de æg har været i dig, altid.
Om du har behandlet dig selv med omsorg, og om andre har.

Om du har haft sygdomme i underliv eller blære, brugt p-piller, haft regelmæssig menstruation eller ej. Blot for at give dig et billede af hvor mange forskellige faktorer der kan påvirke den naturlige fertilitet.

Ingen kvindes historie og sundhed er ens. Du er påvirket af det liv du har levet kropsligt, følelsesmæssigt, sjæleligt og sammen med livet i nuet, har det indflydelse på de ressourcer, der er tilstede i potentialet ‘at skabe liv’.

Det betyder, at din vej til frugtbarhed, og skabelse af liv ikke er en færdigpakket ”Sådan bliver du gravid” og – VUPTI, så er du frugtbar, gravid og MOR!

Du har brug for at finde ind til kernen af dig selv, og dine ressourcer i din krop, følelser, tanker, handlinger og sjæl . Møde hele dig, og forstå sammenhængen mellem din krop, dit sind og din sjæl.
For så forstår du hvorfor du ikke er frugtbar, gravid MOR endnu.

At blive mor bevidst er noget du kan gøre dig klar til. Hvis lægerne har givet dig grønt lys, så kan du selv gøre endnu mere.

At grave ned i dine ubevidste overbevisninger og finde evt. traumer som du ikke er bevidst om, kan finde svaret på din frugtbarhed.

Jeg har hjulpet kvinder med deres frugtbarhed ud over min egen. Min  største indsigt og drivkraft var:
JEG GAV IKKE OP! _ TRO PÅ DET!


Læs her om Karina:

“Vores veje krydsede hinanden, da jeg var et meget trist og fortvivlet sted i livet, og midt i et fertilitetsforløb som ikke havde givet resultater i to år.
Jeg blev anbefalet af en bekendt, at tage kontakt til Betina, og jeg startede et forløb op på 10 sessioner.
Betina læste mig som en åben bog allerede efter en time, og fandt ud af at, min livmoder var gold og kold, hvilket gav god mening, da hun forklarede hvorfor. Vi har arbejdet på mange planer, og ryddet godt og grundigt op i forstyrrende elementer, for at gøre min livmoder varm.
Midt i vores sidste session, ringer lægen fra fertilitetsklinikken med svar på min graviditetstest, og jeg aftaler at ringe tilbage til Betina. Det er med glædestårer, at jeg kan ringe tilbage til Betina, og sige “du har sgu gjort mig gravid!”
Tusind tak for forløbet, Betina – jeg ville aldrig kunne have gjort det her store arbejde, uden din hjælp. Vi har bestemt ikke haft vores sidste snak.
Kærlig hilsen fra Kamilla – en glad, vordende mor.!

 

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!