Den onde narcissist.

Den onde narcissist er drevet af ondskaben selv.
De lever selv i frygt og drager derfor nytte af andres frygt og manglende tro på sig selv.
Det er alfa omega, at du arbejder med din tro på dig selv som menneske hvis du skal overleve i en verden med den onde narcissist.

De får virkelig et kick ud af  langsomt, men yderst snedigt at ”destruere” deres fjende, som er skabt i deres eget “syge” hoved, bl.a. på grund af  fæl jalousi og misundelse,  “Den onde”  inddeler andre i disse 2 kasser: Enten er du med mig eller også er du imod mig!
Hvis du er imod mig skal du tilintetgøres. Du skal gøres så lille og svag, at du til sidst mister dig selv fuldstændig. Den onde narcissist har også et stort behov for at blive set og anerkendt. De vil være den bedste og har brug for at være berømte og være et ikon som andre ser op til.
Man kan aldrig vide sig sikker på dem og de kan gå fra at være blide som lam til et furie af raseri, på et split sekund.

De lyver, manipulerer, truer og vil for alt i verden kontrollere alt!.
Derfor er den onde narcissist også helt umulig at samarbejde med.
Deres mål er at få DIG ned med nakken. Har man fælles børn, skal man i den grad stå tidligt op hver dag og aldrig overlade noget til  fantasien. Du skal være årvågen og SKARP. Og samle hjælp og støtte fra andre. Du må for guds skyld ikke isolere dig selv. 

Ni mørke personlighedstræk. som også ses hos den onde narcissist.

  1. Egoisme – at tænke på sig selv på bekostning af andre
  2. Machiavellisme – at mene, at målet helliger midlet
  3. Mereværdsfølelse – at føle sig bedre end andre
  4. Selvpromovering – at ville forøge og vise sin status overfor andre
  5. Narcissisme – at være selvoptaget 
  6. Ondsindethed – at skade andre med vilje
  7. Psykopati – at mangle empati
  8. Sadisme – at nyde at skade andre
  9. Skruppelløshed – at være samvittighedsløs

For det meste vil de udadtil være meget charmerende og alt for søde…..venlige og hjælpsomme og give et indtryk at af hvile i sig selv.

Hvis det hele virker lidt for godt til at være sandt, så vær på vagt. Du kan jo højst blive glædeligt overrasket.

Den onde narcissist skildres i mange film, især Disney viser glimrende eksempler på dette. Eksempelvis stedmoderen i Askepot. Hun findes derude, tro mig, jeg har mange ofre siddende i klinikken med alvorlige skrammer på sjælen.

En klient fortalte mig at hendes stedmoder truede med at slå hendes kæledyr ihjel.. Man tror jo ikke på det,…..men makke ret, det skulle min klient som dengang var 10 år gammel. Og hun fik da også at vide at hun skulle stoppe med at lyve om sådan noget… af hendes egen far. (Han prøvede at undgå et kæmpe drama)
Han har stadig ikke fattet det og lever med “det onde…..”

 

Min klient ser i dag ikke sin far af samme grund, men skrammer på sjælen har hun fået. 

Dem rydder hun op i terapien og  er vendt tilbage til at tro på det gode liv. Og ikke mindst på sig selv.

Den onde narcissist bruger især vrede som våben. Og den er overfusende og passiviserende. 

Den onde narcissist  forsøger at få dig til at makke ret og ikke mindst at give op! –  Og her bruges vreden som et lammende våben. Det går ud dig som offer og hvis der er fælles børn vil I alle forsøges skræmmes og gøres syge i både krop og sjæl. Det afholder tit den sunde forældre fra at tage kampen op. Jeg har mange klienter som lider af PTSD og angst som eftervirkninger af bekendtskab med en narcissist. Det kan være svært at bryde ud af et narcissistisk forhold selvom man godt ved, at det er det rigtige at gøre. 

Der er 3 faser den onde narcissist bruger.

Idealiseringsfasen

Du bliver nærmest hypnotiseret ind i forholdet med forgudelse, blive hørt og set og en følelse af være elsket som aldrig før.  De er charmerende, opmærksomme, energiske, spændende og meget interesserede i dig som offer.  Intensiteten gør offeret euforisk. Og føler sig som fortryllet. Narcissisten viser sig fra sin bedste side – alt sammen for at få offeret indfanget i nettet. Narc. bruger også tiden på at finde offerets svage og stærke sider. Hele charmeoffensiven er kun en illusion og bruges til at lokke offeret i fælden.

Devalueringsfasen

Når du som offer er indfanget,  begynder den systematiske devaluering, som sker over lang tid og gradvist. Og helt bevidst for at du som offer ikke opdager nedbrydelsen af dig. 

Personen skifter personlighed som en kamæleon. personen er ikke længere det opmærksomme og søde menneske, du forelskede dig i. Nu er han/hun kold og kynisk og viser sig fra sin værste side. Han eller hun benytter sig af flere forskellige psykologiske triggere til at tryne og skræmme dig. Og husk de har afluret dine svage sider.

Offeret får følelsen af at føle sig forkert, være dum og ikke at kunne gøre noget godt nok. Offeret fjerner sig fra sine sociale relationer. Offeret bliver i denne periode mere stresset, deprimeret og indadvendt. Undervejs forsøger offeret at gøre sig umage med ikke at begå ”fejl”, behage partneren og tage det fulde ansvar for at få forholdet til at fungere. Intet af det lykkes, og offeret bliver mere og mere udslettet, men også afhængig af sin partner, hvilket giver ham eller hende den totale magt. Jo mere magt de får, desto mere modbydelig bliver de. Det er skruen uden ende. Jo mere ude af den offeret bliver, desto mere nyder narcissisten at have magten over situationen. Jo mere magt de får, desto værre bliver udnyttelsen.

Oplever narcissister, at du siger kraftigt fra, vil de slå om og blive meget søde og kærlige for en kort bemærkning, indtil du er i nettet igen. Det svingende humør gør dig endnu mere usikker på dig selv. Narcissisten vil samtidig forsikre dig om, at du igen har taget fejl, at du er for nærtagende, at du ser syner og at din egen dømmekraft og intuition er sat ud af spil. Der skal en kraftanstrengelse til for at bryde ud af sådan et forhold, og er der børn i forholdet, vejer hensynet til dem og angsten for at miste dem højere, og derfor bliver kvinderne alt for længe i forholdet. 

Den gyngende grund du og evt. børn kommer ud på er svær, men med rette hjælp vil du komme igennem det.

 

Kasseringsfasen 

Når den onde narcissist har nået sit mål, og har nedsablet dig, er du intet værd for dem. Offeret bliver derfor reduceret til et objekt, som narcissisten er fuldstændigt ligeglad med. Offeret er luft og eksisterer ikke mere for narcissisten. Offeret forsøger febrilsk at redde parforholdet, men mødes med kulde og tavshed. Denne fase kan gøre lige så ondt som devalueringsfasen, fordi jeres forhold jo trods alt i starten byggede på den ufattelige overdrevne kærlighed som åbnede dit hjerte fuldstændig. At blive kasseret på denne brutale måde vil få alle og enhver i knæ. Og rette hjælp er nødvendig for at få genoprettet dig selv. 

Det sidste ord.

Det hænder at fase 4 bliver taget i brug.

Når der er gået et stykke tid efter bruddet, kan den onde narcissist godt finde på at kontakte dig.

Kun for at mærke om du stadig kan manipuleres til at vedkommende endu engang kan komme afsted med at komme ind under huden på dig for blot at kassere dig igen. Man tror det er løgn, men det er stor fryd for dem at få et sidste ord – en total magt over dig. En udløsning af hævn og nydelse over at du igen skal lide.

Hvis du vil ændre dit liv og heale de traumer som du helt sikkert har været udsat for, så er du velkommen til at høre mere om mit forløb for
Offer af narcissister.

 


Du kan også ringe mellem 8-8:45 i hverdage 61 55 25 58
for en uforpligtende 20. mins samtale. 

Hilsen Betina

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!