At være gift med en arbejdsnarkoman kan føles ligesom utroskab.

Hvis du er gift med en ægte arbejdsnarkoman, kan du føle, at du er gift med en utro ægtefælle, der har erstattet jeres intimitet med hans eller hendes arbejde. Følelsen af ​​at være alene, antallet af brudte løfter, følelser af vrede og skuffelse og en tro på, at du ikke er særlig vigtig, er alle ens for utro ægtefæller og for ægtefæller til arbejdsnarkomaner.

Disse problemer, hvis de forbliver uforløste, kan resultere i ægtefællers utilfredshed eller endnu værre skilsmisse.

Når en partner arbejder for meget, plejer han eller hun ikke ægteskabet. Der er ikke balance mellem parternes bidrag til forholdet.  Det er  usundt at opretholde et liv, der er ude af balance, og som let kan føre til “vejen til utroskab eller skilsmisse.”

Nogle gange kræver det en opvågning af alvorlig karakter.
En personlig krise, utroskab eller en helbredskrise kan være det som skal til for at gøre parterne i forholdet opmærksomme på, at noget er galt.  Er det ikke bedre at komme de ubehagelige konsekvenser til livs for at bevare det gode og sunde liv?

Hvis du oplever frustration over din ægtefælles konstante besættelse af arbejde, er det vigtigt at huske, at selvom du ikke er enig med hans eller hendes synspunkt i spørgsmålet, sætter situationen i sig selv dig og din partner under intense mængder stress; som et resultat bør samtaler om at være  workaholic omgås med forsigtighed og med medfølelse. Det kan være svært når man selv er i underskud på “vigtigheds- kontoen.”

 

,

Ligeså frustrerende det kan være ikke at skælde din ægtefælle ud for hans eller hendes overanstrengende tendenser, vil nag ikke fungere. Del i stedet i en positiv tone, hvad din ægtefælle “misser” ved at arbejde sent eller ved at tage overarbejde med hjem og ikke være til stede for dig og evt. jeres børn.

Derudover skal du prøve at stoppe med at opretholde din ægtefælles “workaholic adfærd.” – du  muliggør muligvis din ægtefælles behov eller ønske om at arbejde over ved at udsætte familiens måltider, holde børnene oppe længere, udsætte aktiviteter eller bruge dine penge på varer og tjenester (så som takeout eller rengøring).

Brug de 3 Lér
Lad Lortet Ligge.
Lad køleskabet være tomt.
Lad rengøringen på hold.
Lad partneren komme hjem til
“Noget er ikke ok!”

Overvej at lade din ægtefælle opleve konsekvenserne af at arbejde for meget ved at servere middag på det normale tidspunkt og få din ægtefælle til at spise de kolde rester, når han eller hun endelig kommer hjem, timer senere, fra arbejdet.

Workaholikeren opdager på et tidspunkt – at noget er galt.

Så skal du være klædt på til at tage samtalen og det kan terapi hjælpe dig med.
For det er vigtigt, at du ikke er ophidset eller for vred.
Ingen vil modtage Feedback i den tilstand.
De lukker bare endnu mere ned.

Hvis din ægtefælle viser tegn på manglende ønske om at lave noget sammen med dig/børn, skal du lade din ægtefælle være derhjemme og selv tage børnene med i biffen, eller hvis din ægtefælle har for travlt til at tage et par fridage…?

Tag selv på en weekendtur for at besøge familie/venner uden din ægtefælle – sæt ikke dit liv eller dine børns liv på hold, mens du venter på, at din ægtefælle får tid til dig/jer.

At arbejde for meget kan være tegn på flugt og manglende “mærken” sig selv.

Det er vigtigt at skelne mellem en ægte workaholic og en periodisk nødvendighed eller periodisk dårlig vane.

Når “workaholikeren” flygter, er det fra selve problemet!
Som er et stort ubevidst og ubearbejdet følt ubehag.

Flugt har desværre de uheldige omkostninger at forhindre en i at deltage i aktiviteter, der muligvis kan føre til en positiv løsning.
Det der rent faktisk ville “heale” dem på den lange bane.
Derudover kan den måde, du flygter på, generere yderligere problemer.
At være  “workaholic” kan for eksempel vise sig at være både provokerende og udfordrende for dine familiemedlemmer, der savner dit engagement og din interesse i deres liv.

En ægte “workaholic” er nok altid på flugt og kan have svært ved “at connecte” med sin omverden.
Vedkommende kan være belastet af “undvigende tilknytningsform.” Eller læs mere om Alexithymia

Det kan have ret store konsekvenser for alles vedkommende.
Børnene lærer, at de ikke er vigtige og kan udvikle lavt selvværd som senere kan udvikle misbrug. Partneren mærker også ligegyldigheden, det kan føre til utroskab. Partneren vil være et let offer for andres flirt og opmærksomhed fordi han/hun netop ikke føler sig overset og dermed vigtig.

Alternativt kan du prøve at lokke din ægtefælle ud af arbejdstilstand ved at foreslå en aktivitet, som I begge kunne gøre sammen.

Eller parterapi som senere kan betyde, at workaholikeren indser, at det er egenterapi som er nødvendig for at komme sin flugt til livs.

For husk, at hvis man bliver skilt og man netop ikke har kigget indad, slæber man alle “de indre spøgelser” med til næste parforhold.

UPS!

Du kan hjælpe din arbejdsnarkoman.

JA! – Det er et sejt skridt at tage.

Bagefter viser belønningen sig og du kan klappe dig selv på skulderen ved at være bane – og vanebryder og især hvis der er børn tilstede, så har du skabt stærke børn som ikke er ligeglade med sig selv!

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!