Jamen, så må det jo være sådan…..fint!

Hvad siger kvinden foroven?
Er hun tilfreds ?
Hvad er det egentlig hun mener?

Når vi støder på disse tvetydige mennesker, ved vi tit ikke hvilket ben vi skal stå på og hvis vi er ægte pleasere, så føles det som om, at vi skal gå på æggeskaller. Den lyshåret “prinsesse”, vist på billedet foroven, som bruger det passive aggressive sprog er ekspert i at skabe usikkerhed i andre – uden selv at vide, at det er det, som hun gør. (for det meste)
Er hun bevidst om det, er hun mere ovre i den mere manipulerende ende af personlighedsspektret. 

Og måske skjult narcissist?

I dag handler dette indlæg om de mennesker, som ikke er bevidste om, at de gør brug af tvetydighed fordi de lægger låg på deres følelser.
De har for alt i verden brug for at synes stærke og heltemodige. 
Hvis de viser tegn på svaghed eller sårbarhed, tror de dybest set, at de ikke er ønsket eller ikke vil være elsket. Og de føler heller ikke, at andre kan bruge dem til noget.
Det er et fængsel fyldt med unødvendig lidelse. 

– Og det kan være meget svært at mærke disse mennesker fordi de ikke giver noget af sig selv. For alt er såre godt ikke!!!……

NOT!

Hvorfor lader nogen som om, at de er “JUST FINE!”

Når vi siger et, men rent faktisk ikke kan mærke os selv-  og derfor ikke udtrykker, at alt ikke er godt, benægter vi vores sande følelser og oplevelser; vi håber at overbevise os selv og andre om, at alt virkelig er OK.

At bilde os selv ind, at vi ikke har problemer, eller ikke slås med ubearbejdede følelser, ikke råber af partneren eller vi er konflikt-FRI, er en facade.
Det er det billede, som vi ønsker at præsentere for resten af ​​verden.
 “Her går det godt!” ..- og vi faker et image af os selv, for at være højagtet af flokken.

 

Når noget synes lidt for perfekt, så skal vi måske til at tune lidt ind på vores egne “forfalskede images.”

Tidligere lagde jeg ikke selv skjul på “de dage” og  jeg advarerede mine nærmeste om, at jeg havde lagt landminer overalt, så de skulle passe på hvor de trådte. 

Jeg fortalte, at de skulle finde “Pædagåggen” frem og lade “Hystaden” være i fred.
Det var jo noget inde i MIG.

Nogen gange ved vi bare ikke hvorfor vi har det, som vi har det! 
 At sige dette højt er rart for nærtstående familiemedlemmer og det at de ved, at de ikke er årsag til hidsigheden elller det gråd-labile, kan påvirke at de kan være med accept af “trykkogeren” foran dem.

Hvis vi benægter, at vi selv har blinde vinkler så pakkes hengemte følelser endnu længere væk fordi de vil synes alt for overvældende.
Vi ved ikke, hvad vi skal gøre med vores følelser eller hvordan vi løser vores problemer, så vi forsøger at ignorere dem.
Ikke særlig sundt!

Husk, at følelser ikke er gode eller dårlige, så lad være med  at dømme dem. Hvis du har en indre kritisk dommer så skal du måske arbejde lidt med den først.

“Stærke” mennesker altså (the pretenders) gemmer virkelig på noget sårbart og benægter det pure.
Nogen gange skal der prikkes hul på den seje Gremlin som synes at beskytte det sårbare. Der står jeg som terapeut gerne for skud.
(Og det gør jeg!)
Fordi jeg ved hvilken frihed i sig selv min klient møder.
Læs her om et par stykker som blev trykket på maven.

“Kære Betina,
Jeg læste engang dine referencer og blev derigennem meget motiveret til at starte i terapi hos dig. Jeg kan kun tilknytte mig de andres referencer. Også vil jeg sige dette.: Når du har forsvar og gør alt for at komme udenom, så er Betinas “holden fast” i dig….guld værd Så Giv Slip!
Betina trykkede mig ret mange irriterende gange på maven….og jeg fik endelig hul på min vrede…..  Men jeg indså, at jeg var så vred på mig selv for at have tilladt en masse L….
Betina kan noget som er usædvanligt. Og hun tør trykke dig på maven!
Jeg var tidligere perfektionist og var hende som skulle klare alt til 12 med pil opad. Det har jeg sluppet og kan bare mærke en fantastisk hvilen i mig selv. Og jeg får mere ros nu end tidligere. Det er fedt! TAK Betina fra Lotte P.”

“Hej Betina.
Jeg er så forundret over den transformation, som jeg har været igennem.

Mit liv før mødet med dig:
En brokkerøv med selvmedlidenhed og martyrium.
Mit liv efter : Jeg er hende som har fundet “min kærlighed” og mit drømmejob. Jeg er hende som aldrig  troede på drømmen, det gør jeg nu.  Men Betina….. du var sgu  streng nogen gange, og hold kæft hvor var det godt du holdt fast i mig også da du trykkede mig på maven! Nu når jeg hele tiden lod som om ALT VAR GODT- Jeg var sgu da helt umulig nogen gange! Det fik vi en griner over et par gange.
TAK Betina fra Gitte.”

Kig ind i dig selv og mærk efter og indrøm, at du har det ad H til.

Vid at det ikke er let at begynde at grave i de overvældende ting under overfladen.

For at få det godt skal vi først erkende, at det ikke er sundt, når vi “kæmpelever”, lider, er bange eller vrede, og at vi har uopfyldte behov som vi ikke tør ytre. Eller vigtige krav som vi ikke tør stille.

En terapeut  kan yde værdifuld støtte, når svære følelser dukker op og tør udfordre din fornægtelse, hvis du sidder fast i noget. 

Selvom du ikke er klar til at dele dine sande følelser eller oplevelser med andre, så prøv at anerkende dem selv. Du kan gøre dette ved at skrive dagbog og navngive dine følelser. Ikke mindst lade terapeuten lære dit indre at kende. Terapeuter har selv taget turen – så de fleste har “fejlet” det som du selv sidder med.

Vil du høre mere tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Terapeuten som trykker dig lidt på maven.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!