Jeg vil have det der Quick Fix….NU!

Sådan giver du dig selv en pause.
Slås du med angst, depression eller negative tanker om dig selv?
Så er du oppe i dit hoved alt for meget!

Du skal ned i kroppen og FØLE.

Måske sidder du fast i nogle mønstre?
Leder du efter et permanent quick fix?
Det du mangler er Lederskab, Ansvar og Handling.

Og….trommehvirvel…..
Selv-medfølelse.

Her er et virkelig godt tip.

Selvmedfølelse:
Hvorfor er det så udfordrende for så mange af os? Vi undlader at være omsorgsfulde overfor os selv. Vi undlader at passe på vores behov. Vi undlader at give os selv en pause, selv når vi har mest brug for det.

Vi lever i et samfund, der opfordrer ”afsted afsted!” og helst ”højere, bedre, hurtigere” mentalitet, og alt for ofte bliver vi bytte for disse meddelelser, der ikke kun fortæller os, hvordan vi ”skal” leve, men også udfra hvor vores værdi angiveligt kommer. Vi føler, at vi ikke kan stoppe, bremse eller hvile, for hvis vi gør det, bliver vi ikke _____ (udfyld selv – vellykket, ønsket, værdsat, god nok…).

Det passer ikke at vi ikke kan stoppe op –  og vi skal bryde ud af det fængsel.

Hvad er selvmedfølelse?

Der er mange måder at definere selvmedfølelse på.

For det første er det vigtigt at erkende, at det at have medfølelse betyder at have en bevidsthed om lidelse, i en eller anden forstand. Selvmedfølelse skal således pr. definition også omfatte en bevidsthed om lidelse – i sig selv. At identificere denne lidelse og svare med kærlighed, omsorg, venlighed og mildhed er grundlaget for selvmedfølelse.

Selvmedfølelse består af tre komponenter: At være god ved sig selv, bevidsthed om at alle mennesker slås med dette og opmærksomhed på dette. Med andre ord, for at være medfølende med os selv må vi være opmærksomme, forstå, at vi ikke er alene om vores svagheder og kampe og øve os på at være venlige over for os selv, ligesom vi ville være over for andre.

Generelt er selvmedfølelse at tænke og føle omsorg overfor os selv. Selvmedfølelse sammen med selvvenlighed (at gøre dejlige og rare ting for os selv), selvpleje (pleje vores behov) og tillade at modtage andres kærlighed og hjælp, er et afgørende element i egenkærlighed. Kun med disse på plads kan vi virkelig opleve den kærlighed, der gør os hele og komplette, der siger, at vi er gode nok, lige som vi er, som fører til en sand følelse af et hamrende godt og stærkt selvværd.

Hvad er vigtigt for mig som menneske i denne fortravlede verden?

Hvordan lader jeg op?

Og på hvilke områder har jeg stadig svært ved at give mig selv denne gave?
Jeg har skrevet et utal af blogindlæg om det med lederskab og selvansvar. Og ja det er meget svært for mange mennesker at gøre noget for sig selv.
Disse mennesker vil allerhelst give og gøre noget for andre.

Alt imens stresser vores indre og det eneste vores indre kan gøre er at bruge vores værste scenarier for at vække os.

Altså angsten tiltager eller frygten for dit og dat sker, fordi vi har brug for at blive vækket og vågne op til egenkærlighedsrejsen.

Øvelse i selvmedfølelse:
Sådan giver du dig selv en pause.

Hvordan kan vi tænke og føle os mere omsorgsfulde overfor os selv? Disse forslag er et godt sted at starte.

1) Vær opmærksom på, hvordan du taler og tænker om dig selv. Identificer de ting, der ikke er:
a) sande, b) sunde og / eller c) nyttige.
Hvornår er du for hård mod dig selv?
Hvornår ville du sige fra overfor noget, hvornår ville du aldrig lade nogen anden sige sådan om dig eller til dig?
Skriv alt ned, hvad du hører dig selv sige til dig selv.
Når vi identificerer de barske og urimelige ting, vi siger til os selv, giver vi os selv en mulighed for derefter at ændre dem.

2) Afsæt tid til at undersøge dine tanker og følelser.
Når du har lavet forslag 1, skal du se tilbage på hvert emne og spørge:
”Er det sandt? Er dette sundt? Er dette nyttigt?
Er det hvad jeg virkelig vil sige til mig selv?
Tror jeg endda på dette? ”
Dette kan hjælpe dig med at forstå, hvilke underliggende  kerneoverbevisninger du går rundt og har om dig selv, der muligvis skal ændres, som du har hentet fra andre undervejs på dit livs rejse..

3) Søg efter alternativer. Begynd med de “lettere” tanker, og spørg, “Hvad ville min bedste ven eller nærmeste tillidsvækkende familiemedlem sige om dette?”
Forestil dig så, hvad de ville sige. Ville de være så hårde, som du er? Eller vil de lade tvivlen komme dig til gode og hjælpe dig med at få dig til at føle dig bedre tilpas.?
Hvis du ville lytte til deres gode, medfølende råd til dig, hvorfor ikke lytte til det fra dig selv?

4) Skriv alle alternative, medfølende tanker, som du har opdaget, og lav et mål at bruge disse i løbet af dagen.
Det er meget nemmere at tro på de medfølende ting, vi siger til os selv, når vi har ”bevist”, at de er rigtige eller i det mindste har arbejdet med, for at opdage dem.
Derefter handler det om at øve at tænke venligt om os selv, være blid med vores fejl, pleje os selv gennem lidelsesstunder og give os selv en pause. Da vi også begynder at føle mere medfølelse overfor os selv.

Betina, i denne uge, der praktiserer selvmedfølelse med lidt skiftende solskin og ruske-vejr og alene tid i haven.
Jeg nyder min have – også nyder jeg at gå i speciel butikker og købe lidt, men godt.
Middagen er en stor egenkærlighedsfest for jeg elsker at lave magi med mad. Ikke omvendt…haha.

5) Foruden at arbejde på tanker, skal du arbejde på dine følelser. Når vi praktiserer FØLELSEN af selvmedfølelse, vil vi også tænke mere medfølende om os selv.

Sid et roligt sted og træk vejret dybt. Luk dine øjne, og lad dine følelser komme. Hvad føler du? Hvordan har du det med det, du føler? Har du det godt med disse følelser? Eller har du lyst til at løbe væk fra dem?
Føler du dig skyldig? Vred? Frustreret? Overvældet? Trist? Sorg-ramt? Deprimeret?
Føler du dig Ængstelig? Bekymret? Stresset?
Når vi identificerer de negative følelser og sidder med dem, trækker vejret i dem og fokuserer på dem, finder vi ud af, at de begynder at sprede sig, og med tiden lærer vi at lade dem gå.

At have medfølelse med vores følelser og blot lade dem “være” er essentielt for at øve medfølelse. Følelser kommer, og vi kan normalt ikke kontrollere, om de dukker op og hvornår, men vi kan kontrollere, hvordan vi opfatter dem og hvad vi fortæller os selv om dem. Hvis vi kæmper mod følelserne eller fortæller os selv, at vi er “svage” på grund af det som vi føler eller føler os “mindre end”, vil disse følelser simpelthen intensiveres og formere sig.

Når vi kærligt sidder med, fokuserer på og føler følelserne, finder vi ud af, at de ikke er så skræmmende og magtfulde som vi tror. Det er faktisk bare følelser, og det er hvad vi gør med de følelser, der betyder mest. FØLELSE er nøglen til at HELE fra smertefulde følelser, og selvmedfølelse er nøglen til FØLELSE.

Og måske er denne øvelse starten på at komme quick fixet til livs. For det findes ikke. Der skal arbejdes med traumerne, blokeringerne og så begynder vi selv at tage ansvar, lederskab og handler på det som vores essens vil.
Det hedder også FLOW i livet.

Hjerteblod og Lederskab Betina.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Brug for hjælp til at komme videre?

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få min Guide Forstå hvorfor du stadig sidder fast!